Het Agile gedachtegoed 

Decennialang hebben organisaties veel geld uitgegeven aan grote projecten om hun processen en IT-landschappen te verbeteren. Veelal faalden deze projecten echter voortdurend omdat ze niet de juiste resultaten opleverden of veel langer duurden dan verwacht.

Een golf van verandering is in deze wereld teweeggebracht door de ‘Agile-development’ benadering, kortweg ‘Agile’. De Agile aanpak realiseert verbetering in kleine zelf-organiserende team die via een iteratief process in kleine stappen verandering teweegbrengen. In plaats van het maken van plannen op grote schaal en het vinden daarvoor van de benodigde resources, delen kleine toegewijde teams de grote verandering op in kleine stappen. Deze stappen worden gerangschikt in de juiste volgorde van toegevoegde waarde en vervolgens stap voor stap uitgevoerd waar elk nieuw resultaat voortbouwd op het vorige (‘StepWise’).

Los van het succes dat deze strategie teweegbrengt neemt het ook significant minder risico’s met zich mee. De kans op mislukking is klein omdat men in een zeer kort tijdsbestek kan evalueren en bijsturen. Bovendien wordt er meteen vanaf de start resultaat gerealiseerd voor stakeholders omdat elke stap direct functionaliteit oplevert.

StepWise

Volg ons:

info@step-wise.nl
+31 6 5339 0935
Postbus 1332
1000 BH, Amsterdam